Pihakoira Vandan ja aussie Ransun treenailua sekä ohjaajan ihmettelyä agilityn, tokon ja pk-lajien maailmassa

tiistai 1. helmikuuta 2011

VANDAN MAMMABLOGI 0SA 3: RV 8, synnytys lähestyy :)

Meillä on entisen laiheliinin sijaan nykyään aikamoisen tyrnä mamma. Vrt. paino ennen tiineyttä 8,0 kg, viikko sitten 10,2 kiloa! Eli nyt varmaan jo 10,5..mieti jos itsellesi tulisi raskauden aikana painonlisäystä sellaiset 25-30 % lähtöpainoon nähden, kyllä olisi tukalat oltavat ;)

Vanda on alkanut hengittää raskaammin ja tuhista. Lenkillä kulkee kiltisti hangessa muiden tekemiä jälkiä pitkin, eikä juurikaan polulta harhaudu. Mutta eilen vielä halusi ehdottomasti mukaan saunaan! :D
Maitoa on tullut nyt pari päivää, ja mattoa on nyhtänyt ahkerasti jo vähän aikaa - olisiko pesänrakennus menossa? Pentulaatikko on nyt valmis, iskä laittoi siihen sellaisen systeemin mikä saa ritilästä tulevan ilman kiertämään alla. Päällä on sitten iso kasa vilttejä. Tähän mennessä sitä on käyttänyt vain Nahka-kissa. Synnytykseen sitten heitetään vanhat pyyhkeet päälle.

Vandan lämpöä alettiin mittaamaan eilen, jolloin se oli 37,5 astetta. Tänään se on vaihdellut tuon ja 37,8 välillä. Hieman normaalilämpöä alempi siis, eli synnytystä kohti ollaan menossa..Vanda vaikuttaa jotenkin niin valmiilta synnyttämään, että alettiin jo miettiä josko Vanda olisikin tiinehtynyt jo ensimmäisistä astutusyrityksistä, vaikkeivat silloin kiinni Minuksen kanssa jääneetkään. Vandan ruokahalu on ollut todella hyvä, mutta on nyt hieman heikentynyt. Lisäksi sunnuntaina oli paha ripuli, mutta ilmeisesti ei kuitenkaan vielä alkanut tyhjentää mahaansa.

Pennut liikkuvat ihan hirveästi! Jonkin aikaa olen jo tuntenut ne vatsanpeitteiden läpi, mutta nyt niiden liikkeet näkyvät ihan villeinä mahan päältä ! :) taitaa tulla samanlaisia hurjapäitä ja villikkoja kuin äitinsä ja tämän sisarukset..mutta kyllä parasta on tässä viime aikoina olleet ihanat ihmiset, jotka ovat silitelleet ja rapsutelleet! Kyllä raskaana pitää osata nauttia elämästä, tuumaa Vanda. Viikonloppunakin oli kivoja vieraita.



Lopussa vielä kuva Vandan uudesta tekniikasta ansaita nameja: kun ei enää jaksa yrittää saada frisbeetä tai keppiä ennen Ransua, niin kaapataan se kun Ransu kiikuttaa sen takaisin, ja sitten kun kiltisti irrottaa niin tippuu nameja :D ja myös siitä yrityksestä lähteä perään pitäisi saada nami..ovela pieni pihakoira <3

1 kommentti: