Pihakoira Vandan ja aussie Ransun treenailua sekä ohjaajan ihmettelyä agilityn, tokon ja pk-lajien maailmassa

maanantai 31. tammikuuta 2011

Tokoilua

Lauantai-iltana käytiin Ransun kanssa kyläilemässä ja "kalsaritokoilemassa" Eevan ja Ytyn luona. Olen ollut aika huolissani meidän tokoiluista, kun nyt menee ainakin huhtikuun loppuun ennen kuin päästään taas ryhmässä harjoittelemaan. Vähän huono juttu kun kouluttaa ensimmäistä toko/pk-koiraansa..vaikka lähes päivittäin tehdään pieni tokotreeni, ei edistystä ole oikein tuntunut tapahtuvan viime aikoina sitä tahtia mihin koiran rahkeet riittäisivät. Oli siis huippujuttu että päästiin treenailemaan valvovan silmäparin alla :)

Ajatuksena oli siis että autetaan toisiamme täällä metsien keskellä, Eevan kokemuksella ja minun ylimääräisellä silmäparilla + omituisilla häiriöäänillä :) ja kivaa oli!
Näin sovittiin Ransun treenien etenevän :
- Perusasento: hyvä ja suora asento jo suurimmalla osalla kerroista, myös eteenpäin mennessä käsiohjauksella saa haettua perusasennon. Nyt treeniin saadaan vaihtelua ympyrätreenillä, jossa otetaan sivuaskelia maahan piirretyn ympyrän reunoja seuraten. Ransun pitäisi sitten pienellä käsiavustuksella hakea uudelleen perusasento. Tarkoituksena vahva perusasennon hakeminen, riippumatta ohjaajan liikkeestä. 
- Maahanmeno: ei voi treenata kestoa ja nopeutta samalla, ja koska haetaan nyt nopeutta (paikkamakuu vahva), naksu ja palkka heti kyynärpäiden osuttua maahan, jonka jälkeen heti vapautus.
- Seuraaminen: jatketaan imutusta, ohjaajan kävely reippaammin ja nopeammalla temmolla + kehuminen oikeasta paikasta. Ransu irtoaa edelleen esim. namia syödessään liian kauas. Asento hyvä ohjaajan kävellessä reippaasti.
- Perusasento edestä: Tätä ollaan epätoivoisesti treenattu tiiviimmäksi, ja kuinka ollakaan - olisi ehkä kannattanut lukea tokokokeiden säännöt eikä luottaa vuoden vanhaan kirjaan. Koiran tulisi olla 10 senttiä ohjaajasta kaikissa liikkeissä, koskea ei saa! Kyllä luin säännöt tarkkaan seuraavana aamuna :D toisaalta helpotus meille, sillä Ransu väistää mielellään jos on kovin lähellä. Eli nyt jätetään tämä harjoittelu tauolle, ja palataan jossain kohtaa luoksetulon ja noudon yhteydessä :)

Sunnuntaina oli tarkoitus mennä hakutreeneihin aloittelemaan ilmaisun opettelemista, mutta treenit olivat siirtyneet iltapäivään ja meillä oli illalla menoa, joten jouduttiin jättämään ne väliin. Ehkä ensi sunnuntaina, jos ei toinen otus satu juuri silloin synnyttämään :P Muuten oli mukava viikonloppu, lauantaina olivat Hippu, Elisa ja Markus käymässä, ja sunnuntai-iltana Ransu pääsi "anopin" synttärikahveille edustamaan. Ja paljon rapsutuksia tuli!

Kesäksi onkin sitten hauskaa luvassa, kun kesäkuun alussa on aussieyhdistyksen agilitykoulutus, ja heinäkuun alkupuolella paimennuspäivä Somerolla! Toivotaan että päästään mukaan koulutuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti