Pihakoira Vandan ja aussie Ransun treenailua sekä ohjaajan ihmettelyä agilityn, tokon ja pk-lajien maailmassa

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Vandan mammablogi osa 1: raskausviikkoja 5+5

Meillä oli viikonloppuna vieraita, ja kyllä huomattiin Vandan pyöristynyt masu! Meidän laiheliinin uudet lempinimetkin ovat paksulainen, punkero ym. Vandan tiineys on edennyt aivan oppikirjan mukaan, 4 raskausviikon tienoilla oli ruokahaluttomuutta, ja lähes koko tiineysajan Vanda on ollut selkeästi väsyneempi, siis nukkuu enemmän, varsinkin viltin alla sohvalla takan edessä on aikas mukava olla. Tällä viikolla siirryttiin pentumuroihin, minkä lisäksi Vanda saa jauhelihaa, sisäelimiä (saako raskaana olevalle koiralle antaa maksaa???) ja piimää. Tähän puolet muroja - puolet lihaa/sisäelimiä - seokseen lisätään eläinlääkärin ohjeen mukaan 3/4 mitallista Aptuksen Multipuppy-jauhetta. Kananmunia kokeillaan ensi viikolla, ennen Vanda ei ole niistä välittänyt, mutta nyt on ollut ruokahalu taas kohdallaan..

Vandan maha on mielestäni aika iso viikkoihin nähden - vyötärön pitäisi kadota vasta viikon 5 tienoilla, ja kyllä tuossa ihan mahaa näkyy jo?? Nisät muuttuivat vaaleanpunaisiksi ja isoiksi muistaakseni viikolla 3, joten ehkä nekin saavat Vandan näyttämään niin "raskaana olevalta" :)
Vanda ei osaa kyllä yhtään käyttäytyä niinkuin tuossa tilassa olevan nartun pitäisi! Hyppii ja pomppii tuohon rinnan tasolle, yksi päivä yritti hypätä koirankopin katolle mutta lumi teko tepposet ja mätkähti takaisin maahan. Mahdoton riehuminen päällä välillä, ja jos jotain heitellään niin menee aivan sekaisin, haukkuu ja pinkoo kuin mikäkin. Kerran jopa ehti ennen Ransua ja ylpeänä kiikutti frisbeen minulle! Ja vauhtia on ihan kuin ennenkin :) pieni hakutreeni tehtiin uuden vuoden tienoilla, nyt ei enää viitsi pistää toista tuonne lumihankeen tarpomaan. Tottisteltu on muutaman kerran viikossa, että olisi ulkoilun ja sikalassa päivystämisen lisäksi jotain päänvaivaa.

Vandan ensimmäinen tiineysajan madotus aloitettiin eilen, ja miesten kanssa on alustavasti suunniteltu pentulaatikkoa. Kovasti odotellaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti