Pihakoira Vandan ja aussie Ransun treenailua sekä ohjaajan ihmettelyä agilityn, tokon ja pk-lajien maailmassa

sunnuntai 27. helmikuuta 2011

PIENET PENNUT JO 3-VIIKKOISIA

Niin ne pienet vaan kasvavat, 3 viikkoa jo takana ja menoa ja meininkiä pentulaatikossa riittää.
Tänään oli pentujen punnituspäivä. Punnitseminen alkaa olla jo aika haastavaa, sillä pentelit ovat aika liikkuvaisia ja meinaavat tulla joka kiposta yli..tässä kuitenkin painot noin suurinpiirtein :)

Harald  1092 g   (painoa tullut n. 47 g/vrk)
Hedwig 1372 g  ( 57g / vrk )
Helge  1094 g  ( 46 g / vrk)
Hulda  960 g  ( 41 g / vrk)
Helga  1002 g ( 40 g / vrk)

Eniten painoa suhteessa oli tullut Haraldille, ja vähiten Helgalle. Mutta hyvin kaikki ovat kasvaneet, ja huomaa kyllä että Vandalla kunnon rasvaista maitoa riittää :) Vandalle on ruoka maistunut nyt paremmin, energialisineen kaikkineen. Enimmäkseen se on saanut muroja ja NEU:ta, tänään keitin taas herne-kukkakaali-porkkanasosetta ja riisiä, ja sekoitin nämä jauhelihan kanssa. Ollaan vielä lisätty tähän rypsiöljyä ja raakaa kananmunaa (olen todennut että hyödyt ovat suuremmat kuin haitat). Ajattelin kokeilla piimää taas välillä, ei ole tähän mennessä maistunut mutta kummasti se ruokahalu vaan on parantunut. Tänään Vanda on ollut aika apea, kokeilin lämpöäkin ja oli ihan normaali, 38,5 astetta. Taitaa vaan ikävöidä äitiä ja iskää jotka lähtivät eilen hiihtolomalle..

Pentujen kanssa touhua riittää jo. Iskä  laittoi eilen apukeittiön oveen "portin" vanerista, sillä ei mene kauaa ennen kuin pennut jo tulevat tuvan puolelle touhuamaan. Tämä viritys vaati myös vessan maton toiselle puolelleen "lähtöalustaksi", sillä Vanda liukasteli laminaatilla niin paljon että viime yönä sen jalat rämähtivät kunnolla esteeseen..Felix-pihakoiran emäntä Anna on  ollut meillä hiihtolomalaisena muutaman päivän, ja oli kyllä suuri apu eilen kynsiä leikattaessa! Kumma miten tuollaiset kilon painoiset pikku rääpäleet voivat pistää niin paljon vastaan :D tänään piti Huldaa ja Hedwigiä vähän putsailla, kun ei Vanda ollut huomannut puhdistaa kunnolla. Ja tänään oli muutenkin jännittävä päivä- pennut saivat ensimmäiset maistiaiset kiinteää ruokaa!
Annan kanssa lämmitettiin pienenpieniä jauhelihapalleroita käsissä, ja annettiin pentujen sitten maistella. Ensin ne nuolivat palloja, aivan kuin kokeillen miten tätä kuuluu oikein syödä. Lopulta Huldalle, Hedwigille ja Helgelle maistui todella hyvin, ja ne söivät koko teelusikallisen, kun taas Helga ja Harald söivät huonommin. Huomenna kokeillaan taas uudestaan :)

Eilen kävi Hedwigin tuleva mamma pentuja tervehtimässä, tänään Elisa ja Markus Hipun kanssa (minkä Vanda hyväksyi jo hyvin pentujen lähelle), tädit ja serkutkin ovat käyneet pentusia katsomassa, ja kovasti ovat kaikki ihmetelleet miten nopeasti ne nyt kehittyvät! :) Nyt onkin menossa siirtymäkausi, kirjallisuuden mukaan 2-3 - viikkoisina pennut muuttuvat refleksieläimistä tunteviksi ja oppiviksi olennoiksi. Silmien ja korvien avautuminen on selvästi avannut pennuille kokonaan uuden maailman! Kävely on kehittynyt huimasti, kaikki tassuttelevat jo hienosti ja ottavat vähän "juoksuaskeliakin". Hedwig ja pojat ovat keksineet miten päästä pentulaatikosta pois, ja vielä takaisin! Tämä on aivan uusi oivallus :)

Meidän mielestä ehkä hienoin "kehitysaskel" on selkeä tarve pitää pesä puhtaana. Pari päivää sitten Helge tuli pois pentulaatikosta ja pissasi, silloin luultiin vielä että se oli ihan vahinko, mutta eilen huomattiin että Hedwig ja pojat ihan oikeasti tulevat pissalle ja kakkalle pentulaatikon ulkopuolelle! Laitettiin sitten viltin päälle sanomalehdet, ja kyllä ne pikkutytötkin siihen pissaavat kun nostetaan. Poikien ollaan nähty tekevän niin, että ne tulevat asioilleen laatikon ulkopuolelle, ja kiipeävät sitten takaisin! Mahtavaa eikö olekin :D
Ihanaa on myös miten pennut alkavat osallistua talon elämään. Ne heräävät kun joku menee pentulaatikon luo, ja alkavat touhuamaan. Lattialla ollessaan ne kiipeävät syliin, ja vähän myös kokeilevat leikkiä ihmisten ja muiden pentujen kanssa. Sylissä ne viihtyvät todella hyvin, taitavat olla aika pilalle hemmoteltuja sitten 7-viikkoisina ;) paitsi eilen Helge eli Lötkis, joka on tällä hetkellä kaikkein liikkuvaisin pennuista, päätti ettei nyt huvita missään sylissä olla, ja alkoi sitten kiipeämään sohvalla tyynyä ylös. Ja minä nostin sen alas, ja sitten uusi yritys, ja taas alas, ja sitten ylös..

Iso-Felix ja Pikku-Felix

Helga maiskuttelemassa

Helga "kenguruhoidossa"

Täällä on ihan mukavaa pötkötellä..


Iik, tuleeko ne kaikki sieltä pois??

Vanda imettää Helgaa
Hulda
Pennuilla on eroja aktiivisuudessa, mutta varsinaisia luonne-eroja en vielä osaa erottaa. Lempinimet sen sijaan ovat tulleet ihan itsestään - Harald on Harald Hirmuinen tai Pikku-Felix "esikuvansa" mukaan, Hedwig Punkero tai Paksukainen, kun hän nyt on vähän muita isompi jo syntymästään..eilen keksittiin Katjan kanssa Nasu uudeksi lempinimeksi :D Helge on LötköPötkö eli Lötkis, kun on sellainen rento kaveri, Hulda Hulvaton tai Pikkuneiti, tai oikeastaan Hulda jää nyt lempinimeksi sillä sitä aletaan kutsua Dinaksi. Helga taas on Salamatassu selkänsä kuvioinnin mukaisesti.
Anna ja pikkutytöt

Harald

Harald taskussa lämmittelemässä

Hedwigiä väsyttää

Hedwig supiiniasennossa

Hedwig tassuhieronnassa

Hulda

Helga ei millään jaksais kävellä

Helge

Helge maistelee

Hulda herkuttelee

Hulda kenguruhoidossa

Hulda supiiniasennossa

Helga-pieni makkara



Haraldin halaus

Haukotus!

Täällä me kaikki touhutaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti