Pihakoira Vandan ja aussie Ransun treenailua sekä ohjaajan ihmettelyä agilityn, tokon ja pk-lajien maailmassa

torstai 17. helmikuuta 2011

HASSUT PENTUSET

Arvatkaa mistä huomaa että pennut kasvavat? Vanda ei jaksa enää kantaa sohvalle kuin kahta pienintä :D
Mamma on sitä mieltä että pentulaatikko ei oo yhtään kiva paikka eikä kivassa paikassa, joten heti yksin jäädessään ja öisin päättää kiikuttaa kiljuvan pennun mukavampaan paikkaan, kuten sohvalle tai sänkyyn.
Päätettiin kasvattajan kanssa kokeille jos laatikon laittaminen tupaan auttaisi - se nähdään..ilmeisesti Vanda on vaan niin kiintynyt meihin muihin ja omiin lempipaikkoihinsa ettei malttaisi olla apukeittiössä, vaikka se kuinka on ihan tuvan yhteydessä! Höpöläinen kerrassaan sanon minä. Pipsan ja Ransun Vanda suvaitsee jo hyvin pentulaatikon lähelle, mutta huomauttaa kyllä joskus jos ovat liian lähellä pentuja.

Meillä on ollut rauhallinen viikko. Vandan syömisiä on ihmetelty, tällä hetkellä NEU maistuu parhaiten. Tänään ostin sille Nutri-Plus-geeliä, josta pitäisi saada reilusti lisäenergiaa ja vitamiineja. Lihakset ovat menneet niin kovin pieniksi, mutta onneksi pentujen ravinnonsaannista ei ole huolta. Viikon kohokohtia olivat Pipsan jostain ovelle kiikuttama puoliksi syöty fasaani (hups, unohdin laittaa ruokintakyselyyn tämän mukavan lisän ruokavalioon), tokoilu sekä Annen ja haukkujen vierailu tänään :) Kivaa piristystä näihin tylsiin pakkaspäiviin! Vanda tuli innoissaan Annea vastaan, meinasi ilmeisesti että nyt lähdetään agilityyn kun kouluttajakin on jo paikalla :D eikä sitä haitannut yhtään kun Anne otti pentuja syliin, meni vaan äkkiä tarkistamaan jos joku vähän vinkaisi että mitämitä tapahtuu häh.

Pennut ovat aika palleroisia, ja kasvavat tasaisesti, 35-55 g päivässä. Tänään oli punnituspäivä, ja painot menivät suurinpiirtein näin: Hedwig 870 g, Harald 720 g, Helge 700 g, Helga 620 g ja Hulda 578 g. Helge ja Helga ovat kasvaneet koko ajan vähemmän  suhteessa muihin. Hedwig kasvaa samaa tahtia kuin Vandan sisko Vilda, ollen vain hieman pienempi. Hulda on pieni, muttei mitenkään poikkeuksellisen pieni. Silmien aukenemista odotellaan jo kovasti..Luonne-eroista on hyvin vaikeaa sanoa vielä mitään, tällä hetkellä liikkuvaisin ja tavallaan kaikkein kehittynein on Hedwig - se nousee jo melkein jaloilleen välillä, ja pitää kaikenlaisia hauskoja ääniä! :) Hulda taas pusutteli minua niin kamalasti tässä eilen, hassu tyttö. Kaikki rauhoittuvat hyvin BioSensor-käsittelyä tehdessä, ja muutenkin viihtyvät sylissä.

Tänään tein muuten flunssapäivän ratoksi Ruokintakyselyn kaikista kolmesta kaverista, oli todella mielenkiintoinen ja pisti vähän miettimään koiran ruokavaliota.
http://www.ruokintakysely.fi/index.php
Sitten kun aikanaan pääsen työelämään kiinni niin ostan kyllä arkkupakastimen ja aloitan kotiruoan ja raakaruoan antamisen! Paljon jännempää..;)

Tässä murusten kuvia. PS. En ymmärrä tämän blogin kuvapolitiikkaa, joten suokaa anteeksi asettelu :)
Hedwig Jannen sylissä

Helga

Anne "haukotuttaa" Helgaa

Helga&Helge

Helge haukottelee leijonan lailla

Hulda

Hedwig pelottelee Ransua


Hedwig maastoutuu

Hulda

Harald

Pikkutytöt ja Helge

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti