Pihakoira Vandan ja aussie Ransun treenailua sekä ohjaajan ihmettelyä agilityn, tokon ja pk-lajien maailmassa

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Pennut ne vaan kasvaa..

Tänään aamulla oli punnituksen aika, ja kyllähän vaaka todisti sen minkä silmät jo näkee - painoa oli pikkuisille tullut 70-86 g kahdessa vuorokaudessa! Eli ihan reilusti, kun vähintään pitäisi tulla n. 20 g vuorokautta kohden. Hieno juttu! :)
Eli hyvin on Vandan maito riittänyt, ja tehnyt tehtävänsä :) Meillä on vähän ollut huolta Vandan syömisestä, sillä sen lihakset tuntuvat selkeästi pienemmiltä kuin alkutiineydessä, ja se on myös aika laihan tuntuinen. Eilen illalla Vanda söi melko hyvin, mutta aamulla ei taas ruoka kelvannut. Saatiin sitten Mialta neuvo kokeilla riisi+ohrapuuro+jauheliha+kasvissose - mössöä, jos toimisi. Iltapäivällä ei pelkkä riisi+puuro+lihasörsseli kelvannut, aloin sitten ihmettelemään että minkälaista kasvissosetta sitten laittaisin, kun en ikinä ole koiralle sitä tehnyt. Netissä menin vielä enemmän sekaisin, mikä sopii mikä ei, raakana vai kypsänä..soitto Eevalle ja asiat selkeni huomattavasti :D illalla Vandan mössöön lisättiin sitten kananmuna ja keitettyä kukkakaali-porkkanasosetta, ja kyllä maistui! Tiedä mistä johtui, mutta kalkki&vitamiinilisän kanssa pitäisi ainakin olla hyvin ravitsevaa kotiruokaa :)

Kiire ulkoa pentujen luo
Vanda on selvästi rauhoittunut maanantaisesta, ja lämpökin oli nyt ihan normaali, 38, 3 astetta. Ainut mitä se edelleen tekee, on pesänrakennus. Pentulaatikkoon oli tiensä löytänyt tällä kertaa kissanpallo..ja eilen Vanda aloitti pentujen siirto-operaation, eli tasaisin väliajoin se yrittää kiikuttaa yhden pennuista sohvalle ja johonkin sängyistä. Vandan mielenkiintoisella otteella ei onneksi pitkälle pötkitä..tänään neiti on keksinyt sohvan alusen, mikä vaikuttaa oikein mukavalta paikalta! Vanda osallistuu nyt enemmän talon elämään, käy tervehtimässä ihmisiä sohvalla tai sängyssä, ja pyytää mukaan ulos. Tänään käytiin kaksi n. kilometrin mittaista potkukelkkalenkkiä, minkä jälkeen Vanda kyllä juoksee kovaa kyytiä takaisin pentulaatikkoon :) Eilen Vanda halusi ehdottomasti mukaan tokoilemaan, kun kuuli että treenattiin Ransun ja Pipsan kanssa! Tänäänkin tokoiltiin ja Vanda oli aivan innoissaan, kuten meidän murunen yleensäkin :) Saunaan en sentään päästänyt mukaan :D

Meillä on täällä ollut kaksi huolissaan olevaa mammaa, tässähän alkaa nimittäin itsekin "herkistyä" pennuille, eli on melkein pakko vastata niiden viesteihin :D yö meni aika ranttaliksi kun parin tunnin välein joku vinkaisu herätti, ja kerran Vanda kävi sängyssä tervehtimässä, ja sitten olikin jo aamu. Pennut pitävät välillä aikamoistakin meteliä, mikä on oikein mainio juttu, sillä tietää käydä tarkistamassa onko kaikki ok. Ja Vanda tietty pinkoo heti pentulaatikkoon jos on ollut vaikkapa tuvassa. Tänään se antoi pitää pentuja jo aika pitkän aikaa sylissä ilman että olisi halunnut kantaa ne takaisin pesään.

Pennut liikkuvat aivan valtavasti ympäri pesää, ja välillä kuvittelen että alkaisi jo luonteitakin erottua..
Pennut ovat ulkonäöltään onneksi kovin erilaisia, joten ne on helppo erottaa. Harald on kaikista vaalein, on paljon nisässä kiinni, ja oikea linssilude! Karva sillä on ehkä hieman tavallista pidempi, melko samankaltainen kuin Vandan Vilda-siskolla. Hedwig on tietysti kaikkein isoin, mutta myös väritykseltään upein - sillä on juuri sopivasti väriä ja hauskan symmetriset värit kasvoissa. Karva on hieman pidempi kuin siskoillaan. Hedwig liikkuu kaikista eniten. Helge nukkuu melko paljon, eikä vietä niin paljoa aikaa nisällä kuin veljensä. Helgellä on kaunis pää, musta väritys ja aika pitkä, hieman kihartuva pentukarva. Hulda on kaikista pienin ja sievin, ja tytöistä luultavammin se, jonka väritys on "isona" valkoinen-punainen. Hulda on jatkuvasti imemässä nisää, selkeästi aikoo kuroa umpeen kokoeron veljiinsä ja Helgaan! Hulda menee sijoitusperheeseen. Helgalla on ihana sahalaitakuvio selässään, ja kaikista silein karva koko pentueesta. Se ei viihdy nisällä niin usein kuin siskonsa, ja mönkii aika paljon ympäri laatikkoa. Tällaiset meidän pallerot :) Lopuksi hieman kuvasaastetta, huolella valikoitu n. 300 kuvan joukosta :D

Harald

Harald

Hedwig

Helga
Helge

Helgan haukotus



Hulda
Hulda

Veli ja sen sisko Hedwig
Vielä mahtuu kaikki..



Helga

Hulda kiipeilee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti