Pihakoira Vandan ja aussie Ransun treenailua sekä ohjaajan ihmettelyä agilityn, tokon ja pk-lajien maailmassa

maanantai 21. helmikuuta 2011

IHANAT SINISET SILMÄT!

Kauan (no syntymästä asti) odotettu päivä koitti vihdoinkin viime perjantaina, kun pennut alkoivat hieman alle kahden viikon iässä avata silmiään! Haraldilla ja Helgalla ne aukenivat nopeasti, Hedwigillä ja Huldalla hitaasti mutta varmasti, ja Helge yllätti pitämällä silmiään kiinni lauantai-iltaan asti, ja räväyttämällä ne sitten auki seuraavan yön aikana! Sunnuntaina Elisa, serkkupoika Markus ja Hippu-pihakoira tulivat katsomaan pentuja, ja samalla otettiin heidän kunnon kamerallaan oikein hienot kuvat silmien avaamisen kunniaksi :) Kiitos Elisalle ihanista kuvista! Pieni valinnanvaikeus iski, ensin piti kaikista laittaa tänne yksi, sitten kaksi, ja lopulta niitä tulikin kolme, hehheh..

Pennut alkavat muutenkin olla "pentumaisempia". Ne alkoivat eilen tuoksua pennulta - hassu juttu, ihan kuin se tuoksu ei tulisi kropasta, vaan hengityksestä? Ihana tuoksu joka tapauksessa! Ne ovat alkaneet myös pissiä ja kakkia ilman emon apua, yhdet kakkat ja pissat olen saanut syliin, ja pentulaatikostakin korjasin yhden pienen kikkareen. Tähän asti Vanda on hoitanut nämä asiat, mutta tästä se alkaa..

Pennut myös liikkuvat huomattavasti enemmän, etenkin Helge ja Hedwig ovat hoksanneet että kävelläkin voisi, ja muutkin kokeilevat hennoille jaloille varaamista! :) Kuvatessakin meinasivat pöydältä pudota. Tähän ja ilmeisesti silmien avaamisen aiheuttamaan maailmankuvan laajenemiseen liittyen pojat ja Hedwig ovat keksineet että sieltä pentulaatikosta pääsee poiskin. Jo edellisyönä Helge piti kamalaa meteliä, oli menossa kovaa kyytiä poispäin pentulaatikosta mutta alkoi ilmeisesti olo tuntua vähän eksyneeltä..laitojen korotus ja alapohjan poisto ovat seuraava operaatio, kunhan iskä ehtii. Sinänsä hassu juttu muuten että Helge liikkuu niin kehittyneesti, ollaan nimittäin annettu herralle lisänimi Lötköpötkö - on sellainen rento kaveri, ei pahemmin laita vastaan kun käsitellään, ja jotenkin sellainen "pehmeän" oloinen. No, kai ne koiralapsetkin ovat erilaisia kuten ihmislapsetkin..

BioSensor-käsittelyä tehtiin tänään viimeisen kerran, kääntelyä ja vääntelyä kuitenkin jatketaan edelleen, kuten myös tassunpohjien silittelyä. Tähän oli hyvä lopettaa, pennut keksivät jo kaikki että siitä kamalalta märältä pyyhkeeltä pääsee poiskin! Kynnet leikattiin viikonloppuna, onnistui hyvin vielä yksin. Tällä kertaa eniten vastaan laittoi Hulda, taitaa olla sellainen pieni ja pippurinen tyttö! Sylissä ovat kyllä kaikki ihania tuhisijoita, mönkivät jonnekin kainaloon tai kaulakuoppaan nukkumaan ja pusuttelevat välillä :)

Tarkoitus oli laittaa tähän pentujen painot kaksiviikkoisina, mutten tietenkään muistanut ottaa sitä vihkoa mukaan..kaikki kuitenkin kasvavat hienosti! Painot menivät suurin piirtein näin: Hedwig 970 g, Helge 770 g, Harald 760 g, Helga 720 ja Hulda 690 g. Tyttöjen en muista ihan tarkkaan. Kaikki tytöt olivat lisänneet painoaan n. 50 g päivässä, kun taas pojat tällä kertaa vähän hillitymmin. Harald oli ihan siinä alarajoilla, 20 g päivässä oli tullut, joten punnitsin sen uudelleen eilen - lisäystä sellaiset 60 g päivässä! :) Eli Vandalla riittää rasvaista maitoa, vaikka syökin huonosti. Nyt on ruoka maistunut vähän paremmin, kun saa pelkkää NEU:ta, ja siinä sitten energia- ja kalkkilisää. Punnitsin Vandan eilen, mamma painoi maitoineen kaikkineen tasain 9 kg, eli melkein kilon enemmän kuin normaalisti! Lihakset vaan tuntuvat niin pieniltä. Mutta kun pennut kasvavat ja Vanda vaikuttaa hyvävointiselta niin on varmaan kaikki ok :) Huonosti syöminen taitaa olla vähän sukuvika..

Nyt odotellaan jännityksellä koska pennut alkavat liikkua enemmän laatikon ulkopuolella! Lauantaina jos sitten saisin laitettua kaikista 3-viikkoispainot :P

PS. Kuvat pääsevät teknisten ongelmien vuoksi omaan osioonsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti