Pihakoira Vandan ja aussie Ransun treenailua sekä ohjaajan ihmettelyä agilityn, tokon ja pk-lajien maailmassa

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

RANSU TOKOILEE

Eilen olivat Eeva ja Roope pentuja palluttamassa, ja tokoiltiin myös hienossa säässä Ytyn & Ransun kanssa.
Kirjoittelen tähän lyhyesti mitä tehtiin:

PERUSASENTO: Olen yrittänyt häivyttää käsimerkin kokonaan, ja Eeva katsoi nyt millainen Ransun perusasento oli ilman pientä käsiohjausta. Etenkin aluksi tuli jonkin verran ylikompensaatiota, eikä paikka ollut aina aivan oikea. Ransu kuitenkin hoksasi välillä itsekin korjata asentoaan, mikä oli huippujuttu! Loppua kohti suoritus selvästi parani, ja Ransu teki oikein hienoja perusasentoja hyvällä vireellä. Varmasti uusissa tilanteissa saattaa kaivata pientä käsimerkkiä, esim. reiteen taputtamista käskysanan lisäksi, mutta näin kotioloissa vaikutti hyvältä.
SEURAAMINEN: Olen siirtynyt imutuksesta nyt tiheään naksutteluun ja palkkaamiseen, mikä on pienillä matkoilla toiminut hyvin. Ransu on kyllä irronnut usein syömään herkkua, mutta muuten pysynyt hyvin vierellä. Nyt otettiin hieman liian pitkiä matkoja, sillä Ransu irtosi usein melko paljon. Sovittiin Eevan kanssa, että nyt otetaan taas pienempiä matkoja ja tiheämpää palkkaamista, jotta saadaan kontakti pysymään. Kokeilukerralla näytti jo paremmalta, paikka oli hyvä, kontakti oli hyvä, ja irtoamista tapahtui vähemmän. Itse yritän treenata namin antamista sitä tiputtamatta :D
MAAHANMENO: Maahanmenossa ollaan treenattu ennen kaikkea nopeutta, ja Ransu toimii jo hyvin ilman käsimerkkiä edestä. Nyt treenailtiin maahanmenoa sivussa. Ransu tarvitsee jonkin verran käsiapua, mikä yritetään häivyttää mahdollisimman pian. Myös nopeutta lisää tähän. Itse kiinnitän huomiota liikkeessä pysymiseen.
LUOKSETULO: Luoksetuloa ollaan treenattu niin, että Ransun tullessa kohti en palkkaa sitä namilla ja vaadi perusasentoa, vaan heitän kepin taaksepäin. Ennen tätä härnään sitä kepillä, jotta sen häiriönsietokyky kasvaisi. Näin ollaan pyritty saamaan etenkin nopeutta ja näyttävyyttä luoksetuloon. Nyt paikkamakuu oli hyvä (paitsi ensimmäisessä irtosi vähän) ja luoksetulo nopea. Pyrin kääntymään heittoon vasta mahdollisimman myöhään, ettei Ransu luule heittoa vapautukseksi.
NOUTO: Edelleen odottelen seuraavaa palkkaa että saisi ostaa jonkun noutokapulaksi sopivan lelun :D
Sitten aletaan tosissaan treenata pitoa. Ransuhan noutaa hienosti, huolena on kuitenkin ollut sen itsehillintä noutokapulaa heitettäessä. Nyt Eeva ehdotti että alettaisiin treenata näin: jätin Ransun paikkamakuuseen, ja kävelin itse vähän matkan päähän. En paljoa härnännyt sitä kalikalla, vaan heitin sen vähän matkan päähän. Sitten kävelin vähän taaksepäin, ja annoin noutokäskyn. Ja hienosti meni! Ransu pysyi hyvin paikallaan, ja lähti innokkaasti hakemaan. Toi myös hienosti minulle asti, mutta otan tästä eteenpäin paremman palkan :)
LUOKSEPÄÄSTÄVYYS: Ransullahan tämä ei ole mikään ongelma, mutta paikallaanpysyminen tuomarin pusuttelun sijaan voipi olla..tehtiin siis niin, että Ransu oli perusasennossa, ja palkkailin sitä tiheään kun Eeva tuli luo ja silitti vähän. Hienosti meni! Siis Ransu pysyi paikallaan :D

Tänään sitten otettiin vähän pidempi treeni, ja voi miten meni hienosti! Perusasennon hakeminen oli hyvä, seuraaminen onnistui hienosti  pienissä pätkissä(ei irronnut oikeastaan yhtään), maahanmeno oli suorempi ja nopeampi, ja luoksetulo yhtä hyvä kuin eilen, ja itsekin osasin paremmin. Noudossa edettiin jo vähän - härnäsin ihan hiukan kapulalla, ja heitettyäni sen kävelin Ransun viereen ennen kuin annoin käskyn. Toisaalta otin mukaan paikka-käskyn juuri kapulaa heittäessäni. Kerran Ransu irtosi heitossa, muuten pysyi hienosti paikallaan! Ja nouto oli vauhdikas. Palkkasin nyt lelulla sen tullessa, ja tämän huomatessaan alkoi pudottaa kapulaa liian aikaisin. Viimeinen oli kuitenkin hyvä, kun en ollut häntä huomaavinaankaan ennen kuin oli tarpeeksi lähellä jo ;) Tästä on hyvä jatkaa, huomenna alkavat nimittäin säännölliset tokotreenit Turun Palveluskoiraharrastajien pienryhmässä!

Lopuksi pari kuvaa Ransusta lenkillä tänään :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti