Pihakoira Vandan ja aussie Ransun treenailua sekä ohjaajan ihmettelyä agilityn, tokon ja pk-lajien maailmassa

lauantai 19. maaliskuuta 2011

6-VIIKKOISET PIKKURIIVIÖT

Enää viikko luovutukseen, iik! Onneksi Hulda eli Dina jää meille vielä viikoksi kun muut ovat lähteneet, tulee hieman pehmeämpi lasku pennuttomaan arkeen. Mitä ei tule ikävä - kaikenlaisiin kasoihin astumista ja niiden siivoamista, teräviä hampaita jaloissa, käsissä, korvissa tai nenässä..mutta luultavasti aika tyhjältä tuntuu kun pennut lähtevät uusiin koteihin. Lohduttavaa kuitenkin on että muistaa vielä itse niin hyvin miltä tuntui kun kauan odotettu pentu vihdoinkin oli kotona - varmasti ensi viikonloppuna on useampikin onnellinen perhe tutustumassa uuteen perheenjäseneensä! Siivoamista ja pureskelua kyllä riittää, mutta olen ajatellut niin, että pennut ovat äärettömän suloisia juuri sen vuoksi, että saisivat sen kaiken "anteeksi".

Aikamoisia riiviöitä ne kyllä ovat, tutustuvat maailmaan nyt hampaillaan ja juoksemalla edestakaisin. Tuleviin koteihin vinkiksi, että kannattaa piilottaa ainakin kengät, sukat, villasukat, laukut, johdot..oikeastaan kaikki suuhun menevä! Sain hyvät naurut kun pennut heräsivät ja tulivat tuvan puolelle, ja olin ottanut sukat pois jalasta. No kohta tupaa viiletti ympäri kolme koiraa riepottaen kahta sukkaa :D tuli vaan mieleen kun nyt ne sukat menevät taas tuolla kaukana jo..Meitä ihmisiä säästävät onneksi koirauhrit Pipsa ja Ransu, joita pennut retuuttavat armottomasti. Ja nuo kaksi eivät sano mitään! No, luulen että uusissa kodeissaan pennut laitetaan äkkiä kuriin, ainakin vanhempien koirien toimesta. Nasu on edelleen "ykkösriiviö", tällä hetkellä Helge hyvänä kakkosena, perässä tulevat Melvin ja Helga, ja pahnanpohjimmaisena Dina. Dina on pennuista rauhallisin, vaikka koko ajan tulee rohkeutta lisää, ja välillä on aika riiviömäinen tyttö hänkin. Nasun ja Dinan ero on kyllä todella iso, aivan kuin Dina tulisi pienempänä vähän perässä kehityksessä. Vasta näinä päivinä se on uskaltautunut tutkimaan muutakin taloa kuin tupaa, kun taas Nasu menee ihan joka paikkaan minne se pääsee. Nasu ja Helge pääsivät ulkoilemaankin, kun niin mieli teki- tosin sylissä, ja kovasti kyllä tärisivät molemmat. Kylmyydestä vai jännityksestä, vaikea sanoa - pihakoirat ovat sellaisia tärisijöitä muutenkin :D ja Helge vinkuu, nytkin! Aika hauska, oikein "mammanpoika" :) Kaikki pennut ovat todella sosiaalisia, ja tulevat häntä ja takamus heiluen vastaan - vaikka olisi huonokin päivä, niin kyllä niin iloiseksi tulee kaikista hännänheilutuksista ja suukotteluista! Ja makeat naurut saa vaikka siitä, kun katsoo tyttöjen retuuttavan isojen koirien isoja leluja, ja sitten Ransu tulee pentujen huoneesta pienenpieni leluhiiri suussa :D


Pennuilla on aika säännöllinen päivärytmi jo. Ne aloittavat kello 6 kauhean metelin, sillä he eivät valveilla ollessaan suostu ollenkaan olemaan omassa huoneessaan. Aina pitää vähän kolistella jos vaikka joku heräisi! Laitaa jouduttiin korottamaan toisen kerran, kun Nasu yksi yö päätti lähteä tervehtimään äitiä ja iskää aamuyöllä kello 3..Pennut syövät aamulla herätessään, ja loput päivän ruoka-ajat vaihtelevat sen mukaan koska ne ovat hereillä. Yleensä klo 10-12, klo 16-18 ja klo 21-23, ja ruokana muroja+NEU:ta tai jauhelihaa. Vanda ruokkii niitä edelleen imettämällä muutaman kerran päivässä, sekä käymällä oksentamassa niille ruokaa. Nami! Vanda selkeästi vieroittaa pentuja, ja imettää vain silloin kun hänelle itselleen sopii. Painot ovat nousseet hienosti Edelleen Vanda aina ensimmäiseksi tarkistaa sisälle tullessaan että kaikki lapset ovat tallella :) Se kouluttaa niitä myös välillä kovallakin kädellä, mikä on tietysti emon tehtävä.

Pennut ovat saaneet nyt 3 madotusta, 3,5; 5 ja 6-viikkoisina. Niiden vatsat ovat silti olleet vielä hyvässä kunnossa, eikä ripulia juuri ole ollut. Toivottavasti ei tulisikaan ennen luovutusta! Eilen Nasun emäntä Katja oli pentuja katsomassa, ja pääsi avustamaan kynsien leikkuussa. Melvin pisti hiukan vastaan sekä kynsienleikkuuta että hampaidenkatsomista, Nasu oli aivan mahdoton kun hänellä on hiukan omaa tahtoa eikä hän tahdo että kynsiä leikataan (ja tietysti vielä leikkasin yhden kynnen liian pitkälle), ja muut antoivat tosi hyvin leikata ja katsoa hampaat. Todettiin kyllä että parasta on ottaa pentu käsittelyyn heti sen herättyä, ei ole vielä riehaantunut! Ja Katja totesi että taitaa tarvita kotonakin apulaisen leikkausoperaatioon :D Onneksi Katja toivoikin aktiivista pentua ;) Huomenna tulee käymään Vilda-tädin poppoo, ja maanantaina Helgen perhe. Ensi viikko on muutenkin pennuilla jännittävä, sillä tiistaina on pentutestaus, ja keskiviikkona eläinlääkärin tarkistus! Ja jos huomenna vähän kokeilisi ulkoilua :)



Dina Kirsin siliteltävänä

Ransu ja Melvin

Helga ja Dina

Helge tuli matalimman aidan yli..

Dina

Dina

Iskä hulluuttaa Helgaa

Melvin ja Dina (-kissako?)


Helga ja Dina

Melvin, Dina ja Vanda kouluttamassa

Melvin

Melvin ja Dina Jannen sylissä

Iskä, Pipsa ja pennut

Melvinin yllätyshyökkäys!

Pipsa suukottelee Melviniä

Ransu haistelee Helgaa

Melvin selätti siskon

Dina

Melvin ja yksi suosikkileluista..

.."aikuisten" lelut on parhaita!

Helga

Helga heitti selälleen Ransun eteen :D

Ihana sinisilmä-Helga!

Helge

Helge



Dina

Iskä hulluuttaa pikkutyttöjä

Naminami johdot..

Nasu & Helge

Dina

Dina ja Vanda

Dina hankkii lyijymyrkytystä..

Iiiihana kynä!

Mammaa herättelemässä

Nasu, Dina ja Helge

Melvin hupsuttelee

Melvin poseeraa

Melvin



Nasulla vaihteeksi vauhti päällä

Valtsu hulluttelee Nasun kanssa

Väsymys iski kesken leikin

Heräilemässä


Ransu ja Nasu

Ransu ja Dina

Melvin ja Dina

Nasu ja Dina

Dina

Ransu ja Dina

Helge ulkona

Valtsu ja Dina


Helga ihmettelee iskää, Dina repii laukkua alas

Nasu ja Dina

Helga

Melvin ja naminami-villasukka

Nasu väsähti
Tappelu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti