Pihakoira Vandan ja aussie Ransun treenailua sekä ohjaajan ihmettelyä agilityn, tokon ja pk-lajien maailmassa

perjantai 11. maaliskuuta 2011

HELPOTUKSEN HUOKAUS

Meillä oli eilen taas Ransun toko - ja agitreenit. Myönnetään että olin vähän peloissani et mitä tästä tulee, mutta ennen kentälle saapumista ryhdistäydyin ja päätin et nyt ainakin tiedän missä mennään! Ja-tittidii- treenit meni upeasti! Siis kerrassaan hienosti, Ransu toimi ihan kuin kotona :D olisin voinut hyppiä ja tanssia jotain ihme voitontanssia ellen olisi siten menettänyt mainettani pk-porukoissa..


Teemana olivat seuraaminen ja liikkeestä seisominen, sekä kosketusalusta. Lisäksi treenattiin edellisviikkoisia perusasentoa ja luoksetuloa, ja lopuksi otettiin vielä luoksepäästävyys. Oltiin taas rivissä keskivaiheilla, mutta Ransu keskittyi alusta alkaen tosi hyvin. Välillä katseli viereisiä koiria ja parkkipaikalle kulkevia koirakkoja, muttei missään vaiheessa "tuijotellut". Otin seuraamista samalla tavalla kuin kotona, eli perusasennosta lähtö ja sitten tiheä palkkaaminen. Ohjaaja sanoi vaan että no, sehän sujuu, ja nyt sitten aletaan vaatia lisää kontaktia ja ottamaan pieniä vauhdinmuutoksia, hidastuksia ja juoksuaskeleita. Paikka pysyi hyvänä koko ajan, enkä itsekään tiputellut nameja tai kämmäillyt muuten ;)

Odotellessa seuraavaa liikettä otettiin perusasentoa ympyrässä ja neliönä, ja Ransu teki liikkeen hienosti, tarkasti ja ilman käsiapuja! Jee! Ihan kuin kotona siis. Kyllä se ottaa vielä jonkin verran häiriötä, ja välillä joutuu käskemään uudelleen ennen kuin tekee liikkeen. Mutta kurssia on tosiaan jäljellä se 3 kuukautta, niin eiköhän tuo häiriönsietokyky siitä kasva :) Liikkeestä seisomista ollaan tehty tosi vähän, sillä Ransulla on vahvana maahanmeno ja istuminen jolloin pidettiin jonkin verran taukoa harjoittelusta. Pari kertaa on mennyt tällä viikolla hyvin, ja samoin meni treeneissä! Otin Ransun vapaaseen vierellä kävelyyn, ja sitten pyörähdin äkkiä sen eteen, sanoin käskysanan, naksautin seisahtumisesta ja palkkasin, jos pysyi nätisti niin palkkasin uudelleen, vapautin ja jatkettiin matkaa. Kerralla 3-5 pysähtymistä. Pari kertaa Ransu vähän liikahti vielä naksautuksen jälkeen, mutta pikkuhiljaa..tätä nyt treenataan, ohjaajan mukaan oikein hyvällä mallilla tämäkin liike, nyt pienentämään eteen pyöryhdystä ja pikkuhiljaa häivyttämään käsiapuakin.

Käytiin vähän kauempana itseksemme treenaamassa myös luoksetuloa, sekä lelua kauemmas heittämällä että eteen istumisena, lähdössä joko istuen ja maassa. Kävi aika hauskasti kun pyysin Ransun vierelle, ja se tuli muttei istunut! Olin ihan ihmeissäni, että mikäs nyt, mutta sitten tajusin että alla oli lumen sijaan märkää nurmikkoa! Siirryttiin hangelle ja kyllä taas onnistui :D hassua miten pieni oli ihan ihmeissään maasta. Luoksetulot menivät hyvin, kävelin kauas ja pysyin selkä Ransuun päin noin minuutin ajan. Yksi kaksoiskäsky tuli, muuten meni tosi hienosti ja vauhdikkaasti! Lopuksi katsottiin vielä kosketusalustan opettelua, mitä hyödynnetään mm. ruudun opetuksessa. Meillä on harjoiteltu kosketusalustaa pienestä pitäen, joten tässä ei ollut ongelmia. Ohjaaja oli myös sitä mieltä että naksun käyttö ja kädestä tai heittämällä palkkaaminen on hyvä. Lopuksi otettiin luoksepäästävyys, taas syötin Ransulle namia jatkuvasti ja naksuttelin, ensimmäisellä kerralla yritti ohjaajaa vastaan mutta kahta seuraavaa ihmistä ei huomioinut enää juurikaan. Tästä se lähtee ;)


Eli tosi mainiot treenit, sai lähteä hyvällä mielellä! Lopussa Ransu yritti rynnätä yhden sakemannin luokse, joka treenasi kosketusalustaa, ja uikutti sitten sydäntä särkevästi että miksi hän ei saa tuota koskea :D ja sitten, ikävä kyllä, samainen bortsu kulki ohi ja piti haukkua sille inhottavasti pari kertaa..mutta laitetaan väsymyksen piikkiin kun oltiin tunti jo treenattu ;) Agilitytreeneissä Ransu haisteli viime kertaista enemmän, ja irtosi välillä vähän turhan kauas, muttei pyrkinyt muiden luo kuitenkaan. Sitten sen ollessa remmissä Elinalla se sai pienelle mittelspitzille ärripurrihepulin! Elina onneksi laittoi sen heti kuriin, ja antoi mulle luvan tehdä samoin jos se vielä yrittää yhtään isotella. Se mitteli on aika karkailevainen, ja kun se hetken päästä juoksi Ransun luo niin ei Ransu ollut moksiskaan, vähän haisteli vaan! Ja sama juttu kun kolmas kurssilainen, iso koira tuli Ransun luo että leikitään leikitään, niin ei Ransu leikkiin lähtenyt mutta eivätpä kumpikaan antaneet ottaa kiinni vaan menivät edestakaisin toisiaan nuuhkutellen. Onko meillä siis remmiräyhä koira, mikä ilmenee vain treenitilanteissa?


Agitreeneissä otettiin aluksi takaakiertoa ja valssia. Takaakiertoa ollaan harjoiteltu ennenkin lelun kanssa, nyt tehtiin niin että namialusta oli siivekkeen takana. Lähdössä piti muistaa että jalka ja rintakehän suunta ovat koiralle vahvempia ohjauksia kuin käsi, joten koiran puoleinen jalka ja käsi lähtevät rintakehän osoittamaan suuntaan. Sitten heti kupille tullessa hyppykäsky, ja sitten leikitään! Otettiin myös putki - takaakiertosarjaa, mikä meni tosi hyvin ja vauhdikkaasti. A-esteellä otettiin nenäkosketusta, mitä ollaan nyt treenattu viikon ajan. Se alkaa olla aika vahva Ransulla, hyvä näin :) Seuraavaksi kokeiltiin kujakeppejä, namialusta kujan päässä. Ensin Ransu Elinalla hihnassa ja minä kutsumassa, sitten hihna pois ja kuljetuksia. Välillä Ransu yritti mennä kujien ohi, mutta älysi onneksi pian että mistäs se palkka tulikaan, ja lähetin sitä keppeihin eri puolilta ja eri paikoista. Minun piti juosta pitkälle edelle että saataisiin alusta lähtien vauhtia kepeille.

Lopuksi otettiin vielä rengasta pari kertaa, niin että olin itse toisella puolella "vetämässä" Ransua läpi. Sitten Ransu alkoi olla niin väsynyt ettei jaksanut enää oikein leikkiäkään, ja treenit lopetettiin siihen. Elina sanoi vielä lopuksi että hänen mielestään Ransu on pysynyt tosi hyvin hallinnassa kurssilla, kun kerroin aikaisemmista juoksenteluongelmista. Ransun väsähtäminen oli yllätys, viimeksi kun oli kaksi kertaa pidempi agilitykerta eikä ollenkaan taukoa välillä, ja nyt Ransu sai kuitenkin lepäillä autossa ja lenkkeillä välissä. Mutta ilmeisesti tällaiset keskittyneet treenit väsyttivät enemmän kuin viimekertaiset sekoilut :D Mukava ilta kaikenkaikkiaan, ja selvittiin vielä kamalassa säässä kotiinkin.
Tuulta päin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti