Pihakoira Vandan ja aussie Ransun treenailua sekä ohjaajan ihmettelyä agilityn, tokon ja pk-lajien maailmassa

lauantai 5. maaliskuuta 2011

PIKKUISET JO KUUKAUDEN IKÄISIÄ!

Tänään lauantaina pennut täyttivät samalla kertaa sekä kuukauden että tasan 4 viikkoa - helmikuussa kun on vaan ne 28 päivää :) Eilen kuitenkin päätettiin laittaa pentujen viralliseksi syntymäpäiväksi 4.2.2011, jolloin siis ensimmäinen pentu eli Harald syntyi. Harald syntyi nimittäin samana päivänä kuin tuleva emäntänsä :) mutta kun ei pennuille voi laittaa eri syntymäpäiviä, niin kaikki saivat nyt sitten tämän syntymäpäivän. Pennut tietysti luovutetaan vasta "tukevasti" 7-viikkoisina eli 26.3. Tuolloin lähtee 4 pentua uuteen kotiinsa!

Harald sylissä

Harald selättää siskot

Helge ja Helga

Helga
Helge tykkää perheensä tuomasta pyyhkeestä



Helge-veljen kainalossa Helga






Helge, tuleva sikalan rottakoira!


Helge ja Helga
2 pentua ja yksi jänis?
Muut väsähtivät ja Helga haluaisi leikkiä
Uudet hauskat lelut väsyttivät
Helge syömässä







 '
             Eilen pentuja olivat katsomassa kasvattaja Mian lisäksi Helgan tuleva perhe Pietarsaaresta, sekä poikien perheet Siuntiosta ja Alastarolta. Kovasti isänsä näköinen Harald muuttaa Siuntioon pentueen isän Minuksen perheeseen, jossa on myös toinen pihakoirauros, Malte. Harald sai uuden nimenkin jo, hänestä tulee Melvin! Helgen tuleva nimi on vielä mietinnässä, ja Helge muuttaa siis Alastarolle maatilalle. Helga pysyy Helgana, mikä oli hauska yllätys :) Sekä Helga että Helge menevät ainoiksi koiriksi, ja Huldalla taas on tätipuoli Nala jo odottamassa perheessään. Kaikilla pennuilla tulee olemaan tosi mahtavat perheet, ja oli hienoa tavata heitä jo tässä vaiheessa! Ja perheet tuntuivat myös pitävän kovasti omista ja vähän muistakin palleroista, ja lupasivat tytöt jäädä pentuja hoitamaankin :) Onneksi pääsevät sitten kolmen viikon päästä hoitamaan varmasti riittävästi omaa pentustaan :P

Harald ryöstää pikkusiskon hiiren!
Hedwig Marjon sylissä
                                                Kovasti pennuilla on muutenkin ollut katsojia ja palluttajia tällä viikolla, ja pennut tuntuvat nauttivan kovasti! :) Vartin jaksavat touhuta ja sitten taas väsähdetään. Hauskasti leikkivät jo terrierityyppistä ärinä-paini-puremisleikkiä, ja lelurottia ravistellaan kunnolla! On taas huomattu että pentujen aktiivisuustaso vaihtelee ihan valtavasti, edelleen yleensä Hedwig ja Harald ovat aktiivimpia, mutta Helga ja Helge taas olivat esimerkiksi tänään tosi vilkkaalla tuulella. Helge repi Mian tuomia hauskoja lelurottia ja pesän vilttiä, ja Helga ei olisi millään väsähtänyt! Hulda taas on yleensä rauhallisempi, mutta kuitenkin pieni ja pippurinen, sekä kovin rohkea tyttö. Hedwigistä olen kyllä aika varma että tulee tätiinsä Vildaan, sekä vilkkaudeltaan että kooltaan :D Hedwigistä tulee muuten Nasu, mikä tuli Hedwigin emännälle Katjalle mieleen viime vierailulla. Se kun kellittelee usein niin että vaaleanpunainen vatsa vaan näkyy, on sikatilalta kotoisin ja sitten nimi vielä rimmaa perheen kääpiöpinsereiden Moonan ja Nöpön kanssa hienosti :)

Ruokahetki
Pennuissa alkaa olla jo enemmän hoitamista, vaikka Vanda pitää ne kyllä edelleen hienosti puhtaina, ja pennutkin fiksusti yleensä tekevät tarpeensa sanomalehdille. Sanomalehdet ja pesän viltti vaihdetaan päivittäin, ja pestään lattia. Kynnet on leikattu kerran viikossa, nyt perjantaisin. Madotus meni hienosti, ja sen jälkeen pennut ovat saaneet jauhelihaa kaksi kertaa päivässä lautaselta. Maistuu hyvin vaihtelevasti, mutta Mian mukaan pennut ovat kyllä tosi pullukoita, eli ilmeisesti Vandan rasvainen maito riittää edelleen hyvin :) Vandallekin ruoka on maistunut, mutta madotuksen aikana se oli tosi alakuloinen ja ilmeisesti huonovointinen, sillä raukka oksentelikin. Vanda on alkanut vähän vieroittaa pentujaan, viettää niiden luona aina vähemmän aikaa, ja käy lähinnä imettämässä ja tarkistamassa jos joku vinkuu, että mikäs hätänä. Se myös kouluttaa pentuja, vielä aika pehmeästi, paitsi jos yrittävät mamman ruokakipolle ;) Kaikki Vandan lihakset tuntuvat kadonneen imetysaikana, mutta päästään toivottavasti aloittamaan pienet agilitytreenit parin-kolmen viikon päästä.

Pennuilla oli punnituspäivä tänään, tässä pentujen painot sekä painonnousu:
Harald eli "Melvin" : 1292 g, + 29 g / vrk
Hedwig eli "Nasu" : 1666 g, + 42 g / vrk
Helge                    : 1376 g, + 40 g / vrk
Hulda eli "Dina"     : 1180 g, + 31 g / vrk
Helga eli "Helga"   : 1214 g, + 30 g / vrk

Lopuksi taas hyvälaatuisia ja huonompilaatuisia kuvia, paremmista kiitos taas Elisalle! :)

Harald ja Hedwig

Hedwig

Hedwig riehumassa

Helga

Helga leikkii mamman kanssa
Helga kiusaa Helge-veljeä


Hulda

Hulda ja samankokoinen possu

Kaikki syömässä, Helge lähdössä

Vanda kouluttaa Haraldia

Hedwig leikkii Vandan kanssa

Hulda-pikkuisella on tukevat reidet!

Tissille kiire!

Vanda, Hedwig ja Harald


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti