Pihakoira Vandan ja aussie Ransun treenailua sekä ohjaajan ihmettelyä agilityn, tokon ja pk-lajien maailmassa

lauantai 12. maaliskuuta 2011

APUVA, PENNUT JO 5-VIIKKOISIA!

Ransu ihmettelee Helgeä
Nehän kasvaa ihan silmissä! Myös lelut kasvavat - pennut roikottavat ihanien pikkulelujen sijaan suussaan isompien koirien pehmoja tai lampaantaljaa, ja vipeltävät ympäri taloa. Saa olla jo vähän tarkkana mihin astuu..;)

Vanda ja Robin
Tällä viikolla meni jo rikki 100 pennunsilittelijän "raja" (pitkillä automatkoilla on aikaa laskeskella). Pentuja on käynyt katsomassa kaikenikäisiä naisia ja miehiä, vanhuksia ja lapsia. Eiväthän kaikki ole varta vasten pentuja katsomaan tulleet, mutta kyllä kaikki työmiehet ja tarkastajat sun muut ovat halunneet vähän pieniä silitellä :) Pennut ovat kyllä oikein sosiaalisia ja reippaita, eli ehkä tästä on ollut hyötyä - toisaalta Vandakin on niin ihmisrakas ettei ole mikään ihme että pennut ovat myös. Erityisesti Vanda rakastaa lapsia - tänään piti päästä samaan syliin 8-kuukauden ikäisen Robinin kanssa, kun siitä sai paremmin pussattua!

Helge emäntänsä sylissä
Eilen leikattiin taas pentujen kynnet, mikä alkaa olla hieman jo haastavampaa. Pari kertaa tuli vähän vertakin, mutta eivät pennut siitä meteliä pitäneet, mitä suuresti ihmettelin. Helgen perhe oli pentuja katsomassa, nimi on vielä mietinnässä :) Käsittelyä olen edelleen tehnyt milloin olen muistanut, mutta jotenkin pentujen kanssa tulee muutenkin touhuttua niin paljon ettei aina muista niitä erikseen pyöritellä. Tänään käymässä olivat Elisa ja Markus Hipun kanssa - Hippua vähän pennut epäilyttää, ja oli jännä huomata että vaikkei pennuille ole ennen muristu niin Helge tiesi kyllä heti että se tarkoittaa perääntymistä :D Koirankieli hallussa pienestä pitäen. Käytiin lenkkeilemässä ja Elisa otti pennuista hienoja seisotuskuvia! Sanski oli käymässä lapinkoira Pimun kanssa, ja Pimu myös hieman ihmetteli pentuja, haukkui niille jännästi ja pennut vähän ihmettelivät, että mitäs toi mahtaa meinata. Mutta sitten Pimukin uskalsi jo tulla lähemmäksi.

Nasu Katjan sylissä
Pennut tapasivat tänään myös Mira-serkun ja Tonin Rölli-koiran, mikä oli myös aika jännää. Reippaasti pennut tulivat kuitenkin tapaamaan uusia tuttavuuksia! Nasun emäntä Katja kävi Annen ja Miian kanssa pentuja sylittelemässä, ja illalla vielä saatiin lapsivieraita. Pennut olivat kyllä tosi touhukkaita koko päivän, ja olivat välillä hereillä jopa 45 min putkeen! Sitten otettiin taas parin tunnin unet :) Oli hauska huomata että vaikka Hulda eli Dina on meidän mielestä ollut paljon muita rauhallisempi, niin Katjan, Annen ja Miian mielestä se oli nyt melkein Nasun veroinen riiviö! Niin ne päivät ovat erilaisia :)

Mammaakin lapsettais..
Vanda on alkanut vieroittaa pentuja kunnolla, tänään nähtiin sen imettävän pari kertaa kunnolla ja muutaman kerran vähän, ja yhä useammin se ärähtää nisälle pyrkivälle pennulle. Pennut syövät onneksi kiinteää ruokaa reippaasti 3 kertaa päivässä, ja juovat myös vettä. Painot ovat nousseet edelleen hyvin, ja viikolla kunnaneläinlääkärikin kävi lastensa kanssa pentuja katsomassa ja totesi niiden olevan aika palleroita :D Näin pikkuhiljaa mennään luovutusta kohti..Vandalla olisi myös kova meno päällä, ehkä pitää jo ensi viikolla harkita pieniä agilitytreenejä..;)  Tässä kuvassa Vanda päätti lähteä Markuksen ja Elisan mukaan, kun kerran etupenkillekin oli ihan häntä varten laitettu lampaantalja lämmittämään!

Melvin nukahti Elisan syliin
Helga ihmettelee mitä ne muut oikein riehuu..
Helga ja Ransu
Dina ja univinku
Pipsakin halusi syliin!

Helga
Helga työstää takanreunusta
Vain Dina puuttuu joukosta
Melvin Dinan kurkussa kiinni
Melvin Miian sylissä
Nasu
Nasu poseeraa
Nasu sylissä
Nasu nukahti kesken leikin
Nasu ja Helga
Nasu Annen sylissä
Mamma riekkuu ja riehuu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti