Pihakoira Vandan ja aussie Ransun treenailua sekä ohjaajan ihmettelyä agilityn, tokon ja pk-lajien maailmassa

perjantai 1. huhtikuuta 2011

VANDAN JEEJEE-TREENIT

Vandan ensimmäisistä agilitytreeneistä yli 4 kuukauteen ei ole juuri muuta sanottavaa, kuin että hauskaa ja vauhdikasta oli! Meillä on koko kevään ollut paikka ATT:n mölliryhmässä odottamassa, ja nyt kun pennut Dinaa lukuunottamatta ovat lähteneet ja Vanda on lopettanut imettämisen päästiin taas jatkamaan koiran ja ohjaajan lempiharrastusta :) Ryhmämme ohjaaja on Johanna Mäkynen, joka itse kisaa parsonrusselin kanssa. Kun oltiin ensin ihasteltu Dinaa ja saatu pikku riiviö koppaan nukkumaan, päästiin tekemään "pentutreeniä". Otettiin siis Vandan kanssa lähtötreeniä ja kolmen toisiinsa nähden vinossa olevan hypyn ja suoran putken sarja. Hypyt olivat n. 15-20 senttiä korkeita, mitä korkeammalle ei pariin kuukauteen mennä.

Vandallahan on lähdön kanssa ollut "hiippailuongelmia", mutta nyt päästyäni lähtöasemiin Vanda ampaisi täysillä menemään. Ei sinänsä kyllä mikään yllätys kun toinen on intoa täynnä :D sitten vaan palautus paikalleen hyvään lähtöasentoon ja nopea hyppykäsky päästyäni paikalleni. Vanda suoritti radan pikavauhtia, ja syöksyi putkeenkin myöhästyneestä käskystäni huolimatta :) loppuajan se seuraili minua, ja kun päätin mennä tekemään sen kanssa nenäkosketuksia A-esteelle, se juoksi suoraan A-lle ja tättäröi siinä edestakaisin :D ei kauhean hyvä tulevan kontaktikoulutuksen kannalta, mutta ei toisen intoa raaskinut pilata! Toisena radanpätkänä tehtiin hyppy-tiukka käännös valssilla putkelle, missä Vanda oli yhtä innoissaan :)

Kaikesta näki että Vandalla oli valtava into ja halu tehdä yhdessä ja agiliitää pitkästä aikaa, ja meillä oli mahdottoman hauskaa :) Kepit tehtiin kaksi kertaa, koska toisella Vanda meni ne puhtaasti niin päätin että tähän on hyvä lopettaa. Lopuksi vielä riehuttiin lelun kanssa, ja molemmille jäi tosi hyvä "fiilis" :)

1 kommentti: