Pihakoira Vandan ja aussie Ransun treenailua sekä ohjaajan ihmettelyä agilityn, tokon ja pk-lajien maailmassa

perjantai 1. huhtikuuta 2011

APRILLIA!

Aprillia, pennut ovat syntyneet - näin luettiin kennel Ardienten kotisivuilta ollessamme ystävänä Helenan kanssa Zanzibarilla internetkahvilassa :) Ajattelin silloin että huh, poikia tuli vain kaksi, mahdetaanko me saada niistä toista. Mutta sitten myöhemmin ilmaantui kolmaskin poika, meidän Ransu :D Ransu, Ransusteri, Rampesteri, Ransistori, Twisted Transistor, Rampu, Rampe, Raipe, pikku-ukko, meiän mussukka..niin rakkaalla lapsella täytyy olla monta nimeä :) Ransun kasvattaja Pia kertoi, että kun käydessämme pentuja katsomassa Kiteellä vappuna ja kerrottuamme että nimi joka molemmille oli tullut mieleen on Ransu, hän oli ajatellut että ei se mikään pehmokoira ole. Mutta kotiuduttuamme Ransun kanssa Pia vielä soitti ja kertoi tulleensa siihen tulokseen että nimi sopii pennulle aivan loistavasti :D on meinaan niin leppoisa tyyppi.

Pia valitsi Ransun meille pentutestin ja omien havaintojensa perusteella, ja tuskin olisi voinut paremmin osua. Ransu on ollut mitä ihanin kotikoira, mutta kun tehdään on se innolla mukana! Harrastustaival on vielä niin alussa että vaikeaa mitään sanoa, mutta voisin nyt jo väittää että "menestys" tai sen puute on täysin ohjaajasta kiinni, sillä koirasta on vaikka mihin! :D Kovasti Ransu on kyllä kehuja saanut, vaikka sen rauhallisuutta välillä ihmetellään. Ainut mitä ainakin Taneli on jäänyt kaipaamaan on hälyttäminen vieraiden saapuessa, mutta kyllä on ollut kivaa nähdä miten Ransu tykkää kaikista ihmisistä joita hän tapaa, otetaan sitten pihakoira aikanaan vahtimaan ;)

Varmaan Vandan pentujen vuoksi on Ransun pentu-aika ollut nyt paljon mielessä. Miten ensimmäinen automatka sujui, miten kaverit ja perhe tulivat Ransua katsomaan, ensimmäinen tapaaminen Vandan ja Pipsan kanssa..ja olen todennut, että vaikka pentu on ihan mahdottoman ihana, niin aina vaan tuo muuttuu kauniimmaksi ja rakkaammaksi!

Onks ihan pakko pitää tätä lehmäsukkaa..
Nyt Ransulla on tassussaan vähän kyseenalaiset koristukset, sillä pikkumies oli saanut jostain anturaansa melko syvän viiltohaavan, jota nyt on hoidettu putsailemalla ja suojaamalla se ulkoilun ajaksi sukalla tai sidoksilla. Kipeäkin se oli eilen, ja meiltä jäi toko ja seuraavat hakutreenit väliin. Onneksi viime viikon tokoiluissa opittiin myös hieman tämän kerran asiaa :) Harjoiteltiin siis kiertoja, mitkä ovat agilitysta tuttuja. Lisäksi otettiin liikkeestä maahanmenoa, jonka harjoittelua muutettiin sellaiseksi, etten osaa sitä oikein selittää. Tiivistetysti pompin Ransun edessä ja käsken sitä satunnaisesti maahan ja istumaan jatkaen itse liikettä. Harjoiteltiin myös jäätilanteen sallimissa rajoissa seuraamista, ja yksi lyhyt luoksetulokin otettiin - tällä kertaa hyvällä menestyksellä :)

Viime sunnuntain hakutreeneissä treenattiin hiekkakuopalla, jossa oli kaikenlaisia kasoja- purua, puita, multaa, turvetta, heiniä..Ransulle otettiin neljä piiloa, joista kaksi haamuina heilumassa myötätuuleen. Näissä ei paljoa etsimistä ollut, ja Ransu otti palkat nätisti tavalliseen tyyliinsä. Seuraavat kaksi olivat menneet jo aiemmin piiloon, ja tuuli niin että Ransu varmasti sai maalimiehistä hajun. Ensimmäisen se oli ottanut jo ennen kuin oltiin paikalla, ja päästin sen nopeasti etsimään. Tyytyväisenä se otti palkat ja kehut, ja maalimies ihmetteli että onko se aina näin rauhallinen :D Seuraavaa maalimiestä Ransu sai etsiä, vaikka sai hajun taas heti- haju tuli nimittäin tukkikasan välistä, ja Ransun piti miettiä miten hän pääsee toiselle puolelle. Hoksattuaan mahdollisuuden kiertää se meni reippaasti maalimiehelle - ja taas ihmettelyä kun se syö niin nätisti :D Lopuksi Ransu sai riehua kongin ja ihmisten kanssa, ja hyvää palautetta saatiin - pari kokenutta ryhmäläistä jotka ovat olleet pari kuukautta poissa kyselivät, ollaanko treenattu paljon kotona, kun Ransu niin varmasti haki maalimiehet :) kun mietin miten sille saataisiin vauhtia lisää, niin ohjaaja sanoi että miksi pitäisi, nyt se on rauhallinen ja varma ja kuitenkin tarpeeksi nopea. Harmi että peko-ryhmän treenit loppuivat nyt meidän osalta vähäksi aikaa, sillä kun meille tulee nyt kolmen viikon tauko niin sitten treenit ovat siirtyneet samaan aikaan, jolloin meillä on Vandan kanssa agitreenit. Höh. Vaihdetaan nyt siis Ransun kanssa pk-hakuryhmään.

Iloinen synttärisankari :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti